Vintage – en liten hilsen

Lagde dette vintagekortet til KOM-oppgave 8 på scrapping.no. Vintage er en stil jeg føler jeg ikke helt mestrer, det var derfor veldig stas å havne på en hederlig andreplass i finalen!!!

Jeg styret fælt med rufsing og sverting av kanter på dette prosjektet. Jeg er vant til å rufse kanter på mine kort, men her har jeg gått hardt ut og tatt i litt ekstra. I tillegg til sverting av kantene har jeg lagt på distress stickles her og der i fargen tea dye.

Av papirer har jeg brukt et sammensurium av svenske ark. Maja Designs Mina Vänner -” Rosa-Marina 7″-ark hadde jeg kun ett av (og godtebutikken var utsolgt), så det pryder fronten og baksiden av kortet, mens innsidene har blitt til av Pion-arket “Värdefull” fra Förgät Mig Ej-kolleksjonen. Har også brukt to ark fra Inkidos Forever-serie; “Pink Flower” og bittelitt av “Pink Newspaper” (ironisk nok er det baksiden av disse arkene jeg har brukt, og resultatet ble da blått og kremfarget.

Blomstene jeg har brukt på dette kortet er en god blanding av WOC, Kort og Godt og sikkert også noe annet, rosa perlestrå og hvit perletråd fra Kort og Godt. Små perler satt litt spredt rundt omkring er fra Inkido, perlebrads fra Papirloftet. Blonden var en gammel jeg hadde liggende, pyntenålene er kjøpt på godtebutikken. Her ser du også det bittelille jeg har brukt av baksiden av “Pink Newspaper”, helt nede i høyre hjørne. Metallpynten er fra Kort og Godt.

Nok et bilde av blomsterhavet. Her ser du også den eneste teksten som er på hele fronten på kortet, stempelet er fra North Star Stamps, kommer i en pakke med mange andre småstempler. Teksten har fått et tykt lag med crackle paint clear rock candy, før den har blitt satt inn i en ramme fra Kort og Godt. Blingswirlen som er festet til mønsterarket er fra Prima. Det er sjelden jeg bruker Prima-produkter (har forøvrig veldig få Prima-produkter), men her syns jeg det passet.

Innsidene har blitt veldig enkle i forhold til utsiden. Kan ikke lesse på med 30 blomster på hver eneste side av et kort, da blir man for det første aldri ferdig, og for det andre så vil kortet bli så tykt og tungt at det er latterlig. Som nevnt tidligere var ikke Rosa-Marina 7-arket å oppdrive i godtebutikken, så jeg fant et Pion-ark som jeg har brukt som erstatning. Både tekststempelet og stempelet jeg har brukt rundt kanten av tekstpanelene er fra Stempelglede.

Baksiden har jeg laget veeeldig enkel. Mer av den samme blonden som er brukt på forsiden. Den er i utgangspunktet hvit, men jeg har duppet den nedi distresspute vintage photo før jeg har krøllet den sammen i hendene mine og sprayet vann på så sverten fikk spre seg litt. Av en eller annen grunn blir jo aldri mine fargingsforsøk slik jeg forventer, så denne blonden har stedvis blitt helt gul. Resten av Rosa-Marina 7-arket har blitt brukt her, og resten av blingswirlen fra Prima. Et lite stempel fra North Star Stamps stemplet på en tag jeg har stanset ut med en TH-die, før jeg har limt på en fragment-charm oppå, også den av TH, festet i blonden med jump rings fra TH.

2 thoughts on “Vintage – en liten hilsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.