Adventskalender

I fjor fant jeg denne adventskalenderen hos Camilla B. Den var jo nydelig, og hun hadde linket til denne kalenderen som Hanne S hadde designet året før. Den var jo så utrolig fin, og jeg hadde også lyst til å lage, men tiden strakk ikke til i fjor, gitt. Snille Hanne hadde tatt bilder av hele prosessen, så i år tenkte jeg at jeg skulle lage kalenderhus jeg også. Kalenderen var faktisk ganske enkel å lage, om enn ganske så tid- og materialkrevende. kalenderhusDette er da min variant. Maja Design og Mo Manning i skjønn harmoni, med litt Stempelglede og Tim Holtz innimellom. Oppskriften til Hanne sier at man trenger 38 fyrstikkesker. Hvordan hun har klart å bruke så få skjønner ikke jeg, for jeg har 44 på min (selv om jeg riktignok har fjernet 6 hylser). Det går fryktelig masse bazzill til et sånt hus, jeg har vel brukt over en halv pakke på dette bare med kraft. I tillegg har jeg brukt litt Splash (lys blå – brukt på tallene og panelene inni lukene), Twilight Medium (mørkere blå – brukt bak mønsterarket på utsiden av lukene) og Bitter Chocolate (brukt på taket). 3 like mønsterark fra Maja Design, denne gangen gikk det utover “Snön faller”-arket fra Vintage Winter-kolleksjonen. Lyst ark med blå snøflak og litt brunt innimellom, elsker det!!

kalenderhus gavl 1 Ragged Angel Shall I Play for YouMotivene Ragged Angel og Shall I Play for You pryder den ene gavlveggen. De er printet ut i liten størrelse (de er 3″ høye) og var sånn sett en liten utfordring å fargelegge, det er smått!! Men de måtte være så små for ikke å stange i lukene.

kalenderhus sidevegg 1Den ene sideveggen med seks vanlige luker, i tillegg til lille julaften, som er hele takflaten og da også halve innsiden av huset. Håndtakene på lukene er Tim Holtz sine hitch fasteners, digger disse små knottene. Lukene holdes igjen ved hjelp av små magneter fra Basic Grey. Disse har i utgangspunket lim på den ene siden, men det limet var ikke sterkt nok til dette bruket, så det har jeg pellet av og erstattet med glossy accents, da sitter det ordentlig!!

kalenderhus gavl 2 carolers threeDen andre gavlen har fått et lite sangkor som pynt. Mo Mannings motiver er så søte, og Carolers Three er intet unntak.

kalenderhus sidevegg 2Den andre sideveggen med 6 vanlige luker og julaften-luke, som består av pipe som kan åpnes, i tillegg til at luken også inneholder den andre halvdelen av innsiden av huset som den deler med lille julaften med en skillevegg.

kalenderhus åpen lukeDa jeg var liten syns jeg alltid det var like koselig på slutten av hver episode av Jul i Skomakergata, da skomaker Andersen dro ut en nellikspiker av appelsinen og fortalte oss hvor mange dager det var igjen til jul, så jeg har laget min egen variant. For hver luke man åpner er det en nedtelling til jul når man har fjernet godteriet som ligger foran. Teksten er skrevet med Distress Marker Weathered Wood på baksiden av Splash-bazzill.

kalenderhus luke 23Lille julaften er den ene takflaten og halve innsiden av huset. Tallene på lukene er stanset ut med en Sizzlitz-die (Typeset-alfabetet til Tim Holtz) i fargen Splash. Snøflakene på taket er stemplet med vannmerkeputen til Versamark, og så embosset med Inkidos “Frost” embossingpulver. Det er et herlig, finkornet pulver med masse glitter.

kalenderhus inni luke 23Innsiden har også de samme snøflakstemplene fra Stempelglede, men her er de embosset med klart embossingpulver. Tekststempelet kommer fra Poppydesign. “Jag stannar inne”-arket fra Maja Design skjuler de tre små magnetene i taket som gjør at det holder seg nede når det skal være lukket, mens kraftkartongen skjuler de andre halvdelene av magnetene. Jo mer av magneter som kan skjules, jo bedre!

kalenderhus pipeLuken til julaften består av pipen og den andre halvdelen av innsiden av huset. Snøflakene er stanset ut med en MS-punch.

kalenderhus julaften takInnsiden til julaften har også fått et Poppydesign-stempel, syns teksten på dette er så herlig!! Det ble litt skjevt stemplet på, men så var det dette med “embrace imperfection” da!!

kalenderhus Mo Manning Ragged Angelkalenderhus Mo Manning Ragged Angel CopicsMo Mannings Ragged Angel og fargene jeg har brukt for å fargelegge motivet.

kalenderhus Mo Manning Shall I Play for Youkalenderhus Mo Manning Shall I Play for You CopicsShall I Play for You er også farget med Copics, stort sett de samme fargene som på Ragged Angel, men noen forskjeller er det.

kalenderhus Mo Manning Carolers Threekalenderhus Mo Manning Carolers Three CopicsTil slutt: Carolers Three med Copicsene som hører til.

2 thoughts on “Adventskalender

  1. Hun er så rå, rå, rå og jeg er imponert igjen. Du er en helt fantastisk dyktig scrapper. Og en mester på fargelegging.. Amazing i tell you 🙂
    Håper du har hatt en fantastisk jul, og at jeg snart får se flere prosjekter fra din kant 🙂

  2. Må kommentere her også, og si meg enig med hun over: DU ER RÅ!!!! Går det virkelig ann, dette var helt utrolig herlig ❤ Tenk så utrolig heldig den som har denne er! For en fargelegging i tillegg til bygg og fargevalg, oppsett…..ja alt. Dette var PERFEKT!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.