Jeg elsker poststempler!

poststempler MD front skrått photoshopDet er helt sant! Jeg får ikke nok av dem og blir aldri lei, på samme måte som jeg aldri får nok av eller blir lei snøfnugg heller!! Jeg var derfor veldig fornøyd da jeg fikk leke meg med et helt sett med poststempler fra Marianne Design. 15 runde poststempler og fire andre postrelaterte stempler i en og samme pakke. Jeg var i himmelen!!

poststempler MD frontInspirert av det øverste kortet i innlegget til Maile her satte jeg i gang. Jeg likte at hun hadde brukt det samme stempelet og stemplet mange ganger, bare i forskjellige farger, og det var der ideen min startet. Jeg hadde en liten plan om å få kanten på kortet til å se ut som en airmail-konvolutt, og satte i gang med å lage striper på skrå av blå kartong fra Papertrey Ink på den hvite basen min. På ekte airmail-konvolutter har man også røde striper, men rødt er en veldig skarp farge som jeg ikke ville tilsette, så jeg har brukt litt kreativ lisens og holdt meg til blått.

MD-kortIstedenfor å følge Mailes eksempel til punkt og prikke ved å stemple det samme poststemplet mange ganger i forskjellige farger, har jeg brukt alle 15 av de runde poststemplene på kortet mitt, stemplet med tre forskjellige farger. Jeg valgte også å stemple dem nede på kortet for at kortet ikke skulle bli topptungt i uttrykket. La til et banner av blå kartong (samme farge som på de diagonale stripene) med et tekststempel fra Papertrey Ink som er embosset med hvitt embossingpulver.

MD-kort front skråttEr de poststemplene fantastiske eller hva?? Det geniale med dem er at selv om alle er runde poststempler har de forskjellige uttrykk. Noen har linjer i midten som datoen er plassert i (f.eks. Amsterdam, Sør-Afrika, Helsinki) mens andre har datoen på en rad i midten uten linje i det hele tatt (Berlin, Paris, Stockholm). Noen har dato over to linjer i midten, blant annet Oslo!!! Tokyo-stempelet har ikke dato i det hele tatt, men japanske tegn gjør det til noe helt annet og spriter litt opp. Det samme gjør den med kyrilliske bokstaver som har en stjerne i midten. Oslo-stempelet har buede streker i kanten som et amfi, mens Berlin-stempelet har stjerner i sidene. Digger disse stemplene!!

MD-kort baksideBaksiden har jeg laget enkel, jeg har stemplet et kartstempel fra PTI med Memento Espresso Truffle, og en bit av den blå kartongen er limt oppå med 3-D-puter. Et av de fire siste poststemplene er stemplet på kartongen og embosset med hvitt embossingpulver.

Kartong: Bazzill – Simply Smooth White; Papertrey Ink – Enchanted Evening

Stempler: Marianne Design – Mail Around the World; Papertrey Ink – Destination

Blekk: Memento – Summer Sky, London Fog, Espresso Truffle; VersaMark – Watermark

Annet: Design Objectives – embossing powder Seafoam White

3 thoughts on “Jeg elsker poststempler!

  1. Så lekkert Elin, dette blir nok “må-ha” stempler:) Håper det gikk bra med deg i går… eller, det er jeg jo sikker på at det gjorde da, du er råflink med tusjene!
    Ha ei fin uke!
    Klem fra Kjersti:)

  2. Dette kortet er bare så stilig. De reisestemplene sammen med poststemplene får det virkelig til å se ut som en gammeldags konvolutt 🙂 Så flott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.