Fort og gæli

Hilde 50 skrått front PSI begynnelsen av juni fikk jeg bestilling på et 50-årskort til en dame som fylte 50 år 1. juli og er glad i reiser og rødvin, farger og stæsj. Bestiller måtte ha kortet innen 27. juni, og siden jeg er litt på reisefot selv og leiligheten i Oslo har vært under oppussing var ikke det bare bare. Fristen begynte å nærme seg, og jeg skulle ut og farte igjen, så jeg hadde faktisk bare noen timer på meg til å lage kortet. Da er nødløsninger kjekke. Min nødløsning: å lifte et nydelig kort Camilla lagde for litt siden. Jeg har brukt mye av de samme tingene som Camilla gjorde på sitt kort, likevel syns jeg at kortet mitt er ganske så “meg”.

Hilde 50 forsideJeg tok et lite dykk i Maja-arkene mine og fant frem arkene Plommonkaka og Våffla m björnbärssylt fra Ska vi ta en fika? -kolleksjonen til kortet mitt. Med en die fra GoKreate (Large Frame Frilly #6) er mye av jobben gjort. Alle kantene er svertet med Distress Ink walnut stain, og jeg har også kantstemplet litt med stempler fra Kort & Godt og fra Stempelglede.

Hilde 50 forside hjørneJeg har hatt Fran-tage liggende leeeenge uten å ha brukt det ordentlig. Jeg har testet det litt, men det har ikke kommet på noen prosjekter før nå. Jaggu på tide, spør du meg. Jeg hadde dette metallhjørnet liggende. Det var egentlig tiltenkt et annet prosjekt for lenge siden og hadde allerede blitt hvitmalt (opprinnelig hadde det en stygg gullfarge), men jeg dynket hele hjørnet i VersaMark-puten min og strødde fran-tage over som jeg smeltet med varmepistolen min. Panelet med motivet har også fått litt Fran-tage i kantene.

Hilde 50 blomsterdetaljBlomstene jeg har brukt er alle fra Wild Orchid Crafts, jeg har også satt på noen perler her og der, også ganske typisk meg. Under blomstene har jeg lagt et par hjertesnirkler, stanset ut av en Maja-rest med en die fra Magnolia. Tallene er stanset ut med en die fra Tim Holtz. Jeg hadde en brun bølgepapprest liggende som allerede hadde blitt malt med hvit distress crackle paint, så jeg bare svertet kantene og kjørte litt fran-tage på tallene også, før jeg festet dem til kortet.

Hilde 50 motivMotivet mitt kommer fra Justinklined og heter Wine and grapes. Som vanlig er det printet ut på X-Press It og fargelagt med Copics.

Hilde 50 tagSom vanlig med mine kort: tag skjult bak motivet. Denne er stanset ut med en die (Tilda Tag) fra Magnolia, og jeg har stemplet et tekststempel fra Stempelglede på og et poststempel fra Kort & Godt i kantene. Hvit seam binding farget med lilla Copics lagde jeg en dobbel sløyfe av.

Hilde 50 innsiderInnsidene er en enklere versjon av forsiden, men motsatt bruk av mønsterarkene. Tekststempelet kommer fra North Star Stamps, og jeg har kantstemplet rundt tekstpanelene mine med et stempel fra Stempelgledes Vintage Garden-plate.

Hilde 50 baksideEt Stempelglede-stempel også på baksiden, i tillegg til mer kantstempling, mer fran-tage og flere blomster.  Justinklined - Wine and grapes - Hilde 50 Copics

På tross av at dette egentlig er et veldig enkelt motiv å fargelegge har jeg brukt veldig mange farger. I tillegg til fargene i bildet over har jeg også brukt noen farger jeg har laget selv: R54, R52 og BV27. Hele kortet, inkludert fargelegging, diecutting og ALT, ble ferdig på ca 5 timer. For å være meg er det superduperfort!!!

One thought on “Fort og gæli

  1. Utrolig hva du får til på kort tid når du går inn for det! *dåne* Dette var så milevis fra “gæli” som det går an å komme! RÅlekkert! Og det hjelper selvfølgelig at du har brukt favorittfargene mine og noen av de vakreste arkene i verden! Lekkert fargelagt motiv også. Og det Fran’tage-styret må jeg skaffe meg jeg også! Det blir jo så stilig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.