Diamantbryllup {Mo’s Clubhouse}

August 2015 - Mo Manning Young Love front skrått PSEn ny onsdag, og min tur på Mo’s Clubhouse-bloggen. Denne gangen viser jeg frem et diamantbryllupskort jeg har laget på bestilling. 60 år er imponerende lenge!

Another Wednesday, and my turn on Mo’s Clubhouse blog. This time I’ve got a diamond anniversary card to show you. 60 years is an impressive amount of time! 

August 2015 - Mo Manning Young Love frontValget mitt denne gangen falt på Young Love-motivet til Mo og ark fra Till Mor-kolleksjonen til Pion Design. Selve formen på kortet er laget med den nest største dieen i XXL Square Frames Frilly #10-settet til GoKreate. Motivet er stanset ut med en sirkeldie fra Lifestyle Crafts, satt på en sirkelmatte av mønsterark og proppet opp med 3D-puter. Jeg har brukt Tremendous Tags-dieen til Papertrey Ink for å stanse ut hjertene, både de tre “store” og alle de bittesmå. Dieen stanser egentlig ut et lite hull øverst til høyre på de store hjertene, men de har jeg stanset ut uten å bruke maskin, så da klarte jeg å unngå hullene. Det er lov å jukse litt.

I chose Young Love this time and papers from the For Mother collection from Pion Design. The shape of the card is made using the second largest die in the GoKreate XXL Square Frames Frilly #10 set. I diecut the image with a Lifestyle Crafts circle die, put in on a circular mat from patterned paper and popped it up on foam dots. I used the Tremendous Tags die from Papertrey to diecut all the heart – the three “large” ones and all the tiny ones. The die diecuts a little hole at the top right of the larger hearts, but I diecut them without using a machine, so I was able to avoid the holes. Cheating is totally allowed! 

August 2015 - Mo Manning Young Love front skråttDet er noe med meg og blomster, jeg bare klarer ikke å la være. Her har jeg brukt en salig blanding. Jeg fant en rosa Prima-blomst som jeg har hatt leeeeeenge som passet perfekt i fargen til det rosa mønsterarket. Jeg har supplert med snurreblomster fra Kort & Godt, noen gamle pyntebær i gammelrosa og creme fra Kort & Godt (de virkelig gamle pyntebærene fra Kort & Godt har en herlig creme-farge, ikke som de nye som har et lite grønnskjær) og minisweetheartblomster og andre blomster fra North Star Design. Jeg har punchet ut bladgrener med en EK Success-punch og limt på en haug med bittesmå perler fra Kaisercraft. Under blomstene har jeg knytt en sløyfe av en bit med blonde jeg hadde liggende.

There’s something about me and flowers, I just can’t help myself. I used a mix of different ones here. I found a pink Prima flower that I’ve had for aaaaaaages that fit the pink in the patterned paper perfectly. I added some flowers and some old pink and creme berry head stamens from Kort & Godt (the really old berry head stamens from Kort & Godt have a beautiful creme color to them, not like the new ones, that are more green-ish) and mini sweetheart blossoms and other flowers from North Star Design. I punched some leafy branches with an EK Success punch and added lots of tiny Kaisercraft pearls. I also added a bow from a piece of lace I had in my stash. 

August 2015 - Mo Manning Young Love innside 1Jeg har brukt de samme arkene inni som utenpå, bare i motsatt oppsett. Basedieen er så stor at du kun får én base av et mønsterark, og siden jeg ikke hadde fire av den stålblå måtte jeg ty til rosa på innsiden. Kjekt med litt variasjon. Arket med blomster er baksiden av stripearket fra forsiden. Jeg har stemplet et hjerte fra Grunge Flourish Hearts-platen til Stempelglede med Soft Granite Shadow ink fra Hero Arts og stemplet et tekststempel fra North Star Design over med Memento Tuxedo Black. Ellers har jeg pyntet med blomster, perler, pyntebær og hjerter også her. De små frimerkene oppe til høyre syns jeg passet fint, datteren (hun som har bestilt kortet) til jubilantene skal nemlig gi kake i gave.

I used the same papers inside as on the outside, just in the opposite layout. The die I used for the base is so large that you only get one base from a sheet of patterned paper, and since I didn’t have four sheets of the steel blue paper, I had to resort to pink on the insides. A little variation never hurt. The paper with the flower pattern is the back of the striped paper from the front. I stamped a heart from Stempelglede’s Grunge Flourish Hearts stamp set using Hero Arts Soft Granite Shadow ink and stamped a North Star Design sentiment on top using Memento Tuxedo Black. I also embellished with flowers, pearls, berry head stamens and hearts. The little postage stamps on the top right were a perfect fit, the couple’s daughter (the one who ordered the card) is giving her parents a cake as a present. 

August 2015 - Mo Manning Young Love innside 2Den andre innsiden med god plass til en personlig hilsen. Frimerkene matcher blomstene i mønsterarket og poststempelet fra Kort & Godt er stemplet med Soft Granite.

The other inside has plenty of space for a personal greeting. The postage stamps match the flowers in the patterned paper, and the Kort & Godt post stamp is stamped in Soft Granite ink. 

August 2015 - Mo Manning Young Love bakside Tom and TillyBaksiden av kortet. Her har jeg brukt Tom and Tilly fra Mo, fargelagt i de samme fargene som motivet på fronten av kortet. Jeg har brukt samme pynt her som på resten av kortet.

The back of the card. I used Mo’s Tom and Tilly here, colored in the same colors as the image on the front of the card. I used the same embellishments on the back as I did for the rest of the card. 

August 2015 - Mo Manning Young Love med konvoluttMed så store kort går det ikke an å putte det i vanlig konvolutt, så jeg lagde min egen av et Bazzill-ark og pyntet konvolutten litt med en hjerteformet kakeserviett, et kakemotiv fra et utklippsark i kolleksjonen en blondesløyfe som matcher sløyfen på kortet og en Prima-blomst til.

With cards this big it’s impossible to put it in a regular envelope, so I made my own using a sheet of Bazzill, and embellished the envelope a little with a heart shaped doily, a cake image from a cut out sheet in the For Mother collection and a lace bow that matches the bow on the card and another Prima flower.August 2015 - Mo Manning Young Love Tom and Tilly CopicsFargene jeg har brukt. Jeg har også brukt BV27, som er en farge jeg har laget selv med blenderrefill, BV29-refill og en tom tusj.

The colors I’ve used. I also used BV27, which is a color I’ve made myself using blender refill, BV29 refill and an empty marker.

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg lager disse fasongkortene mine. Det er ikke noe superimponerende måte å gjøre det på, men her kommer en liten gjennomgang likevel.

I’ve received a few questions about how I make these shaped cards. I don’t have a super impressive way to to it, but here’s a little walkthrough anyway. August 2015 - Mo Manning Young Love tut 1

Jeg starter med kartongen jeg skal bruke. Fargen er egentlig ikke så viktig, det aller meste vil dekkes av mønsterark likevel. Denne biten måler 12 x 7″, størrelsen ser du an etter hvilken die du bruker for å lage kortet. Som med alle mine kort lager jeg 1/4″ rygg, så jeg scorer på 5 7/8 og 6 1/8″.

I start with the cardstock I’m going to use. The color doesn’t really matter, most of it will be covered by patterned paper anyway. This piece measures 12 x 7″, I adjust the size according to what die I use to make the card. As with all of my cards I make 1/4″ spine, and score at 5-7/8 and 6-1/8″. 

August 2015 - Mo Manning Young Love tut 2Jeg teiper endene av kartongen fast så de ikke sklir og teiper dieen til kartongen så den heller ikke sklir. Jeg har noe av dieen henge utenfor så den ikke kutter tvers gjennom begge lagene og ryggen jeg har laget. Vanligvis henger jeg ganske mye over kanten, så resten av dieen skjærer resten av kartongen, men her henger litt av dieen utenfor på undersiden også.

I tape the ends of the cardstock together so they don’t slide when I diecut, and also tape the die to the cardstock so that doesn’t slide either. I let some of the die hang outside the fold, so it doesn’t cut through both layers and the spine I’ve made. Usually I let quite a bit hang over the edge, so the rest of the die diecuts the rest of the cardstock, but on this card I let some hang out the bottom edge, too. 

August 2015 - Mo Manning Young Love tut 3Jeg kjører alt gjennom stansemaskinen min. De store diesene til GoKreate er for store for BigShoten, så her har jeg tatt frem kutteplatene til Grand Caliburen min. Også her lar jeg litt henge utenfor.

I run everything through my diecutting machine. The large GoKreate dies are too large for my BigShot, so I’m using my Grand Calibur for this. I let a little of the card hang outside my sandwich (basically the spine of the card). 

August 2015 - Mo Manning young Love tut 4Øverst, der det ikke blir kuttet, streker jeg opp med en blyant og klipper til med saks. At dette ikke blir perfekt gjør jo ikke noe så lenge jeg dekker over med mønsterark likevel.

At the top, where the die doesn’t cut, I draw lines on the inside of the die and cut with scissors. This doesn’t have to be perfect, it will be covered with patterned paper in the end. 

August 2015 - Mo Manning Young Love tut 5Siden jeg bare hadde litt overheng på toppen faller noe av dieen utenfor kartongen på bunnen. Enten kan man la det være, eller så kan man skjøte på kartongen. Vanligvis lar jeg det være, for jeg bruker ofte Maja-ark, som er solide som kartong i seg selv, men akkurat på dette kortet brukte jeg ark fra Pion Design, som er av en tynnere kvalitet, så her ville jeg skjøte på kartongen min.

Because I only had a little bit hanging outside on the top, there’s a little bit of the die at the bottom that falls outside the cardstock. You can either leave it as is, or add a little piece at the bottom to make it seem complete. I usually just let it be, because I often use Maja Design patterned paper, which is pretty thick and sturdy on its own, but on this particular card I used patterned paper from Pion Design, which is of a much thinner quality, so I wanted to add the missing piece to make it sturdier. 

August 2015 - Mo Manning Young Love tut 6Med mønsterark som dekker hele kartongen er det ingen som ser skjøten som er under.

When I add patterned paper on top that covers the entire cardstock, no one can see the seam underneath. 

August 2015 - Mo Manning Young Love tut 7Jeg stanser ut to like paneler til i mønsterark, og skjærer til på toppen/bunnen av mønsterarkene, så de får plass inni. Det samme gjør jeg med mønsterarket jeg bruker til baksiden.

I diecut two more panels from patterned paper, and cut off the top/bottom off the diecuts, making them fit inside the card. I do the same with the patterned paper I use for the back. 

August 2015 - Mo Manning Young Love tut 8Her er alle fire sidene på kortet dekket med mønsterark, klare til pynting. Håper dette var lettforståelig og at du gir det en sjanse, fasongkort er nemlig ikke så vanskelig.

All four sides of the card covered with patterned paper, ready for embellishing. I hope this was easy to understand and that you give it a shot, shaped cards aren’t that difficult to make! 

One thought on “Diamantbryllup {Mo’s Clubhouse}

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.