Gratulerer {Ett trykk}

I augustnummeret av Ett trykk hadde vi fokus på embossing. Dette var et av mine bidrag til artikkelen, og jeg har gjort en slags omvendt emboss resist. Jeg startet med en bit akvarellark, for denne teknikken er det viktig å bruke ark som tåler masse vann, akvarellark er perfekt. Jeg fuktet hele arket før jeg brukte en pensel til å male på striper med vannfarge. Farge som reagerer med vann etter at fargen har tørket er også viktig. Jeg brukte Dylusions ink spray, men du kan bruke hva som helst som vil reagere med vann etter at det er tørt. Fra nederst til øverst har jeg brukt følgende farger: London Blue, Vibrant Turquoise, Cut Grass, Fresh Lime, Lemon Zest, Pure Sunshine, Squeezed Orange, Bubblegum Pink og Crushed Grape. Da malingen var knusktørr gikk jeg over hele papiret med antistatisk pulver, før jeg stemplet med VersaMark og embosset med gjennomsiktig embossingpulver. Gjennomsiktig embossingpulver er også viktig. Det er nå magien skjer. Bruk en pensel med rent vann til å pensle over hele panelet og legg en bit tørkepapir over. Noe av fargen løftes over til tørkepapiret, mens fargen som er under embossingen fanges. Vips, så har du embossing i mange farger med dusere bakgrunn.

ET0416 Embossing2 front skråttJeg ville at mesteparten av fokuset på kortet skulle være på teknikken med embossingen, så jeg gjorde resten enkelt. Stanset ut ordet gratulerer i mosegummi og limte på, embosset en tekst fra Grattis-platen til Norsk Stempelblad AS med hvitt på svart kartong og limte oppå, og pyntet veldig enkelt med noen raindrops som jeg har hatt liggende i åresvis, men aldri har brukt. Kjekt å ha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.