Hurra for deg

Tonje 30 skrått PhotoshopDet har vært fryktelig stille her inne i det siste, men det har sin forklaring. Ryggen, bekkenet og venstrebeinet har nemlig vært på ferie i varmere strøk hos en rød mann med horn, hale og høygaffel. Når man ikke klarer stort annet enn å ligge rett ut på sofaen er det ikke lett å få noe gjort, men nå kan det tyde på at ferien straks er over og jeg kan leke med papir og stæsj igjen.

Denne gangen har jeg et bestillingskort å vise frem. Jeg fikk beskjed om at mottaker av kortet liker lilla, og at navnet hennes skulle være på fronten av kortet, i tillegg til dato og det magiske 30-tallet. Kortet startet egentlig som en lift av et av Minnas fantastiske kort, men endte opp med å leve sitt eget liv, ikke akkurat et uvanlig fenomen. Kortet mitt ble en del større enn Minna sitt (7 1/2″ x 5 13/16″), elementene har havnet helt andre steder på kortet og jeg har ikke satt på en eneste blomst. Det er heller ikke typisk meg, men arkene fra Pion er så fine i seg selv at jeg ikke syntes blomster var nødvendig denne gangen.

Tonje 30 forsideEn annen ting på dette kortet som er ulikt meg er mangelen på doble paneler. Den eneste kartongen som er brukt på dette kortet er til basen, vanligvis bruker jeg to-tre hele bazzill på et kort med mange paneler. Arkene jeg har brukt er alle fra Pion Designs “Alma’s Sewing Room”-serie, de lilla og stålblå arkene er fantastisk fine. Arkene Purple rose, Purple wallpaper, Purple room, Borders og Tags har blitt brukt. De fleste av panelene er sydd på symaskin, alle kantene er rufset og svertet HELT ytterst i kanten med distress ink walnut stain, og jeg har lagt på litt gesso i kantene her og der med en pensel. Til datoen har jeg brukt Mini Alpha Stickers fra Kaisercraft som jeg har farget med V93. Osteklut er gjemt litt her og der under tagen, og blonden er airbrushet med V95. Litt ujevnt, akkurat som jeg vil ha det med bånd og blonder og sånn.. 🙂

Tonje 30 front detaljPå tagen har jeg også limt en liten bit osteklut, under en sløyfe av Winter White seam binding airbrushet med Copic V95. En perle fra FabScraps passet perfekt på knuten til sløyfen, og en fragment charm fra Tim Holtz har blitt festet med jump rings. “30” er stanset ut med en Sizzlitz-die (Typeset) fra arket “Border” og limt på hvit kartong, før fragment charm’en er limt på der igjen. “Tonje” er klistremerker fra Papirdesign. Klistremerkene var opprinnelig hvite, men de har blitt farget med V93 for anledningen. Jeg liker hvite ting som jeg kan farge selv så de matcher prosjektene mine. Stempelet er fra Stempelglede og er stemplet med Memento Rich Cocoa.

Tonje 30 innsiderInnsidene er veldig enkle med masse plass til personlig hilsen. Jeg skulle helst ha hatt Purple Room-arket som bakgrunn bak hele tekstfeltet, men etter et tidligere prosjekt var det ikke nok igjen av det arket til to hele sider. Løsningen ble å skjøte på med et annet ark og bruke litt sikksakksøm mellom de to. Jeg syns det ble ganske så bra, og øverst kommer behandlingen av kantene på Purple Rose-arket mye bedre frem fordi arket bak er lyst.

Tonje 30 baksideBaksiden med de nøyaktig samme arkene som på forsiden, behandlet på sånn ca samme måte. Tekststempelet her kommer også fra Stempelglede, mens sommerfuglen er fra Border-arket.

Tonje 30 bakside detaljJeg har sett flere rundt omkring i bloggverdenen som har lagt disse sommerfuglene oppå hverandre, og syns effekten var så fin at jeg tenkte jeg skulle gjøre det samme selv. Det blir liksom litt mer dimensjon i kortet, og det liker vi. Her syns også effekten av gesso og distress ink litt bedre, små detaljer som gjør mye for helhetsinntrykket!!

Håper alle der ute får en riktig god påske!!

2 thoughts on “Hurra for deg

  1. […] Dette 30-årskortet er veldig annerledes fra min vanlige stil. Jeg har ikke brukt en eneste blomst, jeg har ikke fargelagt motiv, og jeg har griset med maling! De fleste har vel skjønt nå at griseri er noe jeg virkelig ikke liker, så å bruke litt gesso i kantene holder i massevis for meg. Jeg hadde akkurat fått prolaps i ryggen da jeg fikk bestilling på dette kortet, derfor er det dårlig med fargelagt motiv, jeg kunne jo knapt sitte. Kortet gikk ganske raskt å lage, noe som var en fordel siden jeg nesten ikke kunne stå heller. Likevel ble jeg ganske fornøyd med kortet. Jeg kunne sikkert ha klart meg uten navn og dato på forsiden, men det var et ønske fra bestiller, så da ble det sånn! […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.