Årskavalkade

Rundt disse tider pleier det hvert år å dukke opp topp-lister med scrappernes egne favoritter i løpet av året som har gått. I år tenkte jeg at jeg skulle være like flink som alle andre, så jeg har laget meg en liten liste selv. Det har vært et begivenhetsrikt år på scrappefronten for meg. Først var jeg gjestedesigner hos CopicMarkerNorge, så ble jeg DT-medlem hos Papirplanetens Magnoliautfordring. I begynnelsen av mai fikk jeg forespørsel fra Ett Trykk om å lage tre julekort til et spesialnummer de skulle publisere, og fra og med juni har jeg også vært i teamet på scrapping.no. På sommeren fikk jeg forespørsel om jeg ville være gjestedesigner for Ett Trykk i 2014, og jeg fikk også et spørsmål om jeg kunne bidra til fargeleggingsheftet Ett Trykk skulle lage. Nå i desember har jeg også blitt DT-medlem hos North Star Stamps og CopicMarkerNorge, i tillegg at jeg var gjesteartisten i desembernummeret til Ett Trykk. Mange jern i ilden for meg om dagen, med andre ord.

Over til min topp ti-liste for i år. Den kunne ha hatt et par ekstra prosjekter, et av kortene laget helt på tampen av året ble jeg nemlig kjempefornøyd med, og et av prosjektene som var med i desembernummeret til Ett Trykk kunne også fint ha fått plass på denne listen, men jeg har ikke lov til å publisere prosjektene derfra ennå. Prosjektene i denne listen kommer i kronologisk rekkefølge, skulle jeg ha nummerert prosjektene etter hvor fornøyd jeg er hadde jeg aldri blitt enig med meg selv, så jeg gjør det enkelt!

Tonje 30 forsideDette 30-årskortet er veldig annerledes fra min vanlige stil. Jeg har ikke brukt en eneste blomst, jeg har ikke fargelagt motiv, og jeg har griset med maling! De fleste har vel skjønt nå at griseri er noe jeg virkelig ikke liker, så å bruke litt gesso i kantene holder i massevis for meg. Jeg hadde akkurat fått prolaps i ryggen da jeg fikk bestilling på dette kortet, derfor er det dårlig med fargelagt motiv, jeg kunne jo knapt sitte. Kortet gikk ganske raskt å lage, noe som var en fordel siden jeg nesten ikke kunne stå heller. Likevel ble jeg ganske fornøyd med kortet. Jeg kunne sikkert ha klart meg uten navn og dato på forsiden, men det var et ønske fra bestiller, så da ble det sånn!

Kine og Marius sett samletJeg fikk veldig mange bestillinger på våren i år, og dette bryllupskortet var en av dem. Rødt er ikke en farge jeg bruker mye av, men igjen var dette et ønske fra bestiller, så da måtte jeg til pers! Jeg lagde også en eske til å putte kortet nedi, siden det er altfor tykt til å få plass i en konvolutt, som egentlig er en ganske vanlig utfordring med mine lag-på-lag-kort!

konfirmasjonskort Oscar frontForeldrene mine var i konfirmasjon på vårparten en gang, så da lagde jeg dette kortet. Pion og Tim Holtz i skjønn forening, med et fargelagt motiv fra Tickled Pink på fronten. Akkurat passe røft til en guttekonfirmant, mener nå jeg.

Mary 80 årNok et bestillingsverk. Dette kortet er litt flatere enn vanlig, jeg har veldig lite pynt inni og bak av den enkle grunn at kortet skulle sendes med posten. Vanligvis blir mine kort levert personlig fra bestiller til mottaker, så da har ikke tykkelsen noe å si, men damen som skulle få dette bodde for langt unna! Likevel måtte jeg jo ha med litt blomster på forsiden, det fortjener enhver 80-åring!min hjemby

min hjemby 1Mitt neste prosjekt er noe så uvanlig som en LO! Jeg lager ikke mange layouts, og de jeg lager er stikk motsatte av kortene mine: veldig enkle med lite stæsj. Jeg fokuserer heller på bilder og historier enn på mønsterark og pynt når jeg lager LOer. Dette er faktisk den eneste LOen jeg lagde i år, men jeg liker den ikke mindre av den grunn. Når jeg leser teksten kan jeg drømme meg tilbake til sol og sommer, knasing av tørre kvister under føttene mine i skogen, og synet av endene som mates ved Østensjøvannet, jeg digger det!

inspirasjonsbidrag skisse 07 scrappingJeg tyr veldig ofte til Maja-ark når jeg lager kort, og de gangene Maja-arkene ikke brukes er det stort sett Pion-ark som tas frem. På dette kortet brukte jeg imidlertid noen fantastiske ark fra Inkido, jeg digger den gråblågrønne fargen i arkene, og hvem kan motstå stjerner? Dette er nok et prosjekt jeg blir glad av å se på, mye av det har nok å gjøre med den spreke fargekombinasjonen: det gråblågrønne med rosa og skarp gult. Motivet blir jeg også glad av, det er så optimistisk!

scrapping fargeinspirasjon 12 front skråNok et gladkort! Clean and simple denne gangen. Noen ganger syns jeg det er gøy å lage litt annerledeskort, og clean and simple er veldig annerledes fra min normale lag-på-lag-stil. Dette kortet er nesten utelukkende laget med produkter fra Papertrey Ink, som er en stor favoritt hos meg når det kommer til å lage clean and simple-kort.

CS julekort ET frontEt av kortene jeg hadde med i Julehilsen-bladet til Ett Trykk. Her har jeg brukt tre motiver fra Mo Manning, speilvendt det ene, satt alle tre sammen til ett motiv, printet ut og fargelagt med Copics. Et veldig rent og enkelt kort, med fokus på motivet.

20131110-114312.jpgNok et kort som ikke er veldig typisk meg. Dette kortet er veldig sterkt inspirert av Mona, som er en mester på kort i denne stilen. Selv om jeg ikke er helt komfortabel med malingen og grisingen som skal til ble jeg faktisk ganske fornøyd med dette kortet, selv om jeg føler at jeg er på veldig dypt vann når jeg skal bruke metervis med blonder på ett kort!

babykortÅrets siste kort i min topp ti-liste blir et kort jeg startet med i fjor høst. Den gangen var jeg ikke superfornøyd med forsiden, men nå har jeg funnet ut at den ikke er så ille likevel. Kortet ble ferdig nå i høst (jeg anser ikke kort som ferdige før de har innsider og bakside), og ble gitt bort til en god venninne som har fått en liten gutt.

Jeg benytter anledningen til å ønske de som er innom et riktig godt nytt kreativt år!

7 thoughts on “Årskavalkade

 1. Ih og åh og næh…her var der flere kort, som jeg ikke havde set før, og som det var let at falde for. Du er jo en sand kort-mester og din LO er skøn, den også. MIne favoritter er nok det første kort og så Pion/Tim Holtz-kortet, som du har pyntet misundelsesværdigt fint. Jeg ønsker dig er godt, nyt scrappeår!

 2. OI…så mye flott ! 🙂 Jeg virkelig digger de kortene dine altså…råstilige 🙂
  Gleder meg til å se mer i 2014.
  Ønsker deg en fortsatt fin romjul og et riktig Godt Nytt År ! 🙂
  klem

 3. Det mesta har jag sett förut.. och ALLT tål att beundras gång på gång! Fantastiska alster från dina händer, Elin!
  Gillar din LO mycket, precis som du är jag förtjust i att låta bilderna tala för sig själva och den här journalingen är excellent! Mycket text är aldrig fel. Underbar är den!

  Dina kort är av olika slag, men alla är de unika, välarbetade och helt härliga!

  Önskar dej ett Gott nytt och kreativt år i 2014!

 4. Utrolig mye lekkert, men det visste jeg jo allerede at din liste ville ha. Det er så moro å se alt det fine du lager og ekstra moro at det også er en LO på listen din!

 5. Så fantastiske kort ( og annet) du har laget, jeg kan bare ikke se meg mett på dine fargelagte motiv som du farger utrolige levende. Er simpelthen betatt av disse ❤ Men selv uten motiv får du laget vakre og velkomponerte kort . Nyyyydelig alt ihop ❤

  Klem fra May Grethe – Gruttegratt

 6. Herligheter fra ende til annen, akkurat som det skal være! 😉
  Jeg elsker babykortet ditt fra i fjor. Litt Bibbi-stil, samtidig som det er veldig Tjorvensk også. Nyyyydelig! ❤
  Grisekortene dine er bare helt fantastiske! Av og til skal det ikke så mye mer til enn litt gesso i kantene for å gjøre det lille ekstra! Jeg vet du ikke liker grising, men jeg håper fortsatt at du skal grise mer, for det blir jo så bra!!
  Kombinasjonen Tim Holtz og Pion er vel ikke den mest vanlige, men du får det til å funke på en helt super måte. Digger det konfirmasjonskortet!
  De mer tradisjonelle Tjorven-kortene er minst like fantastiske som alt annet. Jeg blir stadig like imponert over din fabelaktige fargelegging og herlige sammensetning av kortene. Kanskje ingen overraskelse at favoritten min blant de Tjorvenske kortene er Inkido-herligheten. 😉 Arkene er jo helt hinsides lekre og med den fantastiske fargekombinasjonen er det et skikkelig glad-kort! Virkelig lekkert!
  Men jeg kan jo ikke la være å trekke frem CAS-kreasjonene dine. Jeg har for lengst abdisert og overgitt tronen som dronningen av CAS til deg. Og denne PTI-kreasjonen beviser at du fortjener den tittelen! Så enkelt og likevel så forseggjort og lekkert! Herlig embosset bakgrunn, Farger til å spise opp, lekker detalj med vellum skyer og så enamel dots, som "the cherry on the top". I LOVE IT!!!

  Du har mye å være stolt av i året som gikk og jeg gleder meg til å se fortsettelsen! Stå på, søta, jeg heier på deg! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.