Til konfirmanten

konfirmasjon Oscar skrått photoshopMine foreldre er bedt i konfirmasjon om et par uker, og jeg spurte mor om hun ville at jeg skulle lage et kort som de kan gi til konfirmanten. Det ville hun veldig gjerne, og dette er resultatet.

konfirmasjonskort Oscar frontGuttekort (og også herrekort) er ikke spesielt enkle kort å lage, men med mønsterark fra Till Far-kolleksjonen fra Pion Design (Klippark, Kostym, Fickur og Herrar) er ingenting umulig, det umulige tar bare litt lengre tid!! Jeg har faktisk også brukt et ark fra Till Mor-kolleksjonen (det lyse gråblå), men det er det ingen som klarer å se! Kortet er, ikke uvant fra meg, i kjent lag-på-lag-stil, med bazzill kraft og Vanilla som base. Alle mønsterarkene har tatt turen innom symaskinen, og enkelte steder er papiret revet litt. Alle paneler er også svertet med distress ink walnut stain, og Klänningar-arket fra Till Mor-kolleksjonen er stemplet med Inkidos Splash-stempel for å få litt mer liv i kortet.

konfirmasjonskort Oscar detalj bannerJeg har stemplet et konfirmantstempel fra Kort & Godt med Archival Ink (Coffee) på grungepaper som er stanset ut med en Sizzlitz-die fra Tim Holtz (Tattered Banners), og så svertet banneret med distress ink (peeled paint, vintage photo og weathered wood), før det til slutt er embosset med klart embossingpulver fra Ranger. Til slutt er det festet til motivet med en klype, det samme er en liten filmstripe, også den er fra Tim Holtz. Den mannen gjør det mulig å lage guttekort!!

konfirmasjonskort Oscar Lil Lad Eric motivMotivet – Lil Lad Eric fra Tickled Pink – er stemplet på Perfect Colouring Paper (håper jeg snart får mer X Press-It, det er mye bedre å fargelegge på) og farget med Copics som vanlig. Fargene jeg har brukt kommer i bunnen av innlegget. Håret hans er ikke gulrotfarget, det er bare fargene på bildet som er litt misvisende, bildet av hele fronten på kortet har riktigere fargegjengivelse på håret, det er gyllent blondt (E23, YR21, E21 og YR20 er brukt til hår). Brilleglassene har i tillegg til farge fått et tykt lag med glossy accents. Noen stempler fra Kort & Godt har blitt brukt som kantstempler, alle stemplet med Memento Rich Cocoa.

konfirmasjonskort Oscar detalj klokke tannhjulMetallstæsj hører med på guttekort, og Tim Holtz er redningen også her, med clock face, game spinners og mini gears. Tannhjulene er stanset ut i grungepaper med Alterations-dies fra Tim Holtz – selvfølgelig. Har brukt både gadget gears-platen, og mini gears set (Movers & Shapers-dies). Disse er også svertet med peeled paint, vintage photo og weathered wood før de er embosset med klart embossingpulver. Her har jeg imidlertid embosset med distress-embossingpulver i tillegg. Distressembossing i vintage photo gir et herlig rustent preg på tannhjulene, digger effekten, selv om det blir mye gris og søl av sånt!

konfirmasjonskort Oscar innsiderSom alltid har mine kort også pyntede innsider. Her har jeg gjort om et av bildene fra klipparket til en lomme til en tag. På høyresiden er det plass til personlig hilsen. Jeg har også klippet ut en klokke av et av arkene som jeg satt på 3D-puter på venstresiden, og jeg har satt på et par frimerker på høyresiden. Det ene frimerket tar igjen bilmotivet fra “reklamen” på venstresiden, mens klokken jeg har satt på venstresiden tar igjen klokkene øverst på postkortet på høyresiden. På den måten hører sidene sammen, selv om de ikke er like!

konfirmasjonskort Oscar tag innsideTagen oppi lommen er stanset ut i Klänningar-arket (det fra Till Mor-kolleksjonen) med en Magnolia-die. Jeg har stemplet et poststempel fra Kort & Godt et par steder øverst på tagen med Memento Rich Cocoa. Den samme fargen er brukt på datostempelet (konfirmasjonsdatoen), som er fra Dear Lizzy. Navnet har jeg stanset ut med dymo. Jeg har knytt litt seam binding jeg har farget med Copics (N5, 3, 1, B90 og Blender) til toppen av tagen, og satt på en kleshengerbinders fra Tim Holtz som kan brukes som seddelfeste, siden foreldrene mine har planer om å gi konfirmanten penger.

konfirmasjonskort Oscar baksidePå baksiden av kortet har jeg brukt de samme tannhjul-diesene som på fronten av kortet. De er stanset ut i grungepaper og behandlet likt som de andre jeg har brukt. Har også stanset ut en klokke i grungeboard med Weathered Clock-die’en til godeste Tim, og den har også fått samme behandling som resten av grunge’n!!

konfirmasjonskort Oscar detalj grungeboardklokkeMagi-stempelet til Stempelglede er et konfirmasjonsstempel, men jeg bruker det til all verdens anledninger fordi jeg syns det er så fint. Jeg syns faktisk det er så fint at jeg har to stempler (begge fra Stempelglede) med den samme teksten – denne som er liggende og et til som egner seg bedre til stående paneler. Stempelet er stemplet med Memento Rich Cocoa, men det kommer vel ikke som noe sjokk?

konfirmasjonskort Oscar detalj Philosophy tagJeg har festet en philosophy tag til klokken med et ballkjede, som jeg mistenker å ha sittet på et eller annet klesplagg før jeg reddet det fra å gå i søppelkassen. Sånt kan jo ikke kastes, det er jo scrappeskatter de luxe!! Her syns også rusteffekten på grungepapertannhjulet veldig godt.

konfirmasjonskort Oscar Tickled Pink Lil Lad Eric CopicsTil slutt: fargene jeg har brukt på motivet mitt. For et såpass lite motiv har jeg brukt overraskende mange farger. Men når jeg vet at jeg har brukt fire farger bare på øynene og fire farger på de grønne detaljene er det ikke rart antallet Copics brukt er høyt!!

Melder meg på utfordring #37 hos CopicMarkerNorge med dette kortet. Utfordringen der er nemlig konfirmasjon!!

3 thoughts on “Til konfirmanten

  1. WOW!!!! du er en mester med detaljer, og fargeleggingen din er super!!!!
    Heldige konfirmanten som får dette kunstverket 🙂
    Takk for at du deltar hos CMN, og Lykke til!!
    Klem fra Siv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.