Taglommestaffelikommodekort igjen?

taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer skrått PhotoshopJeg tenkte jeg skulle prøve meg på noe nytt en gang i fjor. Kommodekort er ingen ny oppfinnelse. Det er heller ikke staffelikort. Staffelikort på toppen av en kommode er også godt kjent fra før. Taglommestaffelikommodekort fikk jeg derimot ingen treff på da jeg googlet det. Nå er situasjonen en helt annen. Man får riktignok langt under 100 treff hvis man søker, og selv om ikke alle treffene er like relevante går det i allefall fremover!!

taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer sammenklappetHvis noen husker litt tilbake lagde jeg dette taglommestaffelikommodekortet i fjor. Jeg liker staffelikort veldig godt, de er dekorative og likevel enkle å lage. De har imidlertid EN stor feil: de mangler skriveplass. Det samme gjelder jo også det jeg vil kalle staffelikommodekort, som da blir et staffelikort på en kommode. Taglommestaffelikommodekortet løser alle problemene: Man lager om staffeliet til en lomme med plass til en tag nedi. Med andre ord har man en tag oppi en lomme på et staffelikort på en kommode: taglommestaffelikommodekortet var født! Enkelt og logisk, selv med litt krøll-på-tungen-navn!

Selv med et litt småvanskelig navn er disse kortene overraskende enkle å lage: Man tar to stive papplater som man dekker med papir (om man velger mønsterark eller kartong spiller ingen rolle). Man lager så en skuff og en hylse til å skyve skuffen inni, begge deler kles med papir og pyntes etter ønske, før hylsen med skuffen limes mellom de to papplatene. På toppen av kommoden limer man fast et staffelikort, der frontpanelet er en lomme med plass til en tag. Easy peasy.

taglommestaffelikommodekort Kjersti og ChristofferDe eneste kriteriene jeg fikk da dette kortet ble bestilt var at det skulle være et taglommestaffelikommodekort og at det skulle stå “Feriefond” et sted på kortet, siden paret som fikk dette kortet skal på reise i Østen i fem måneder. Jeg tenkte at jeg måtte ha reisetema på kortet, men at jeg ikke hadde noe stæsj, mønsterark eller motiv som kunne passe. Etter litt tankevirksomhet kom jeg jo på at jeg har tickets og diverse ticketstempler, i tillegg til at jeg faktisk har et helt reisestempelsett fra Papertrey Ink. Og som om ikke det var nok kom jeg på at Play Time-kolleksjonen til Pion Design har fly på et av mønsterarkene. “Airplane”, “Borders”, “Boys” (6×6″) og “Cars” (6×6″) passet perfekt, det samme gjorde “Suitcases”-motivet fra Tiddly Inks som Henrikke var så snill og fant til meg! Det er som vanlig fargelagt med Copics, tusjene jeg har brukt kommer i bunnen av innlegget.

taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer stopperpanelSelve staffelikortet med tag og taglomme er stanset ut med dies fra Lifestyle Crafts: Nesting Frame 8. Jeg har også stanset ut billetter med en Magnolia-die som navnene og bursdagene til paret er skrevet ut på i Copic-fargen B97. En nøkkel og klokke med viser fra Tim Holtz pryder stopperpanelet, som har fått kant  laget med en MS PATP-punch (Cherish). Flyet på skuffen er satt på 3D-teip, og håndtaket er også fra Tim Holtz. Ordet “Feriefond” er skrevet ut rett på mønsterarket i fargen B97 i fonten the King and Queen Font.

taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer skuff uteDa skffen dras ut er dette det man ser: mønsterarket med flyet i 6×6″, veggene kledd med et av de andre mønsterarkene. Teksten nedi skuffen er to forskjellige stempler fra Papertrey Ink, begge stemplet med Memento Paris Dusk.

taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer tagTagen i taglommen har blitt stempler med noen reisestempler fra Basic Grey i Memento Rich Cocoa. Den samme fargen er brukt på tekststempelet fra Tim Holtz, og her kommer den lille informasjonen om fonten brukt på forsiden av skuffen inn: det er samme font på dette stempelet (bortsett fra ordene journey og soul) som på skuffen!! Herlig herlig herlig!! En muse token med ordet “journey” er festet til scrapper’s floss, blueberry divine twine og litt brunt bånd med noe som ser ut som en jump ring, men som er avlang og definitivt ikke kommer fra Tim Holtz.

taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer tag skrivefeltBaksiden av tagen har masse skriveplass under flyet på mønsterarket fra Pion. taglommestaffelikommodekort Kjersti og Christoffer undersideUndersiden må jo også pyntes, hvertfall når det er jeg som lager den!! Jeg har brukt perler fra FabScraps som ben. Egentlig var planen hitch fasteners fra Tim Holtz, men jeg hadde bare tre igjen og hadde brukt en av dem på skuffen. To bein er litt for vinglete, så da ble perler løsningen. Stemplene her kommer fra det samme stempelsettet fra Papertrey Ink som stemplene jeg har brukt inni skuffen, men her er de stemplet med Memento Rich Cocoa.

Tiddly Inks Suitcases - Kjersti og Christoffer taglommestaffelikommodekort CopicsTil slutt, som vanlig: Fargene jeg har brukt på motivet mitt!

2 thoughts on “Taglommestaffelikommodekort igjen?

  1. Her triller det ut nydeligheter som perler på en snor, raskere enn jeg klarer å henge med for tiden. Jeg har registrert dem alle, og er like målløs av beundring hver eneste gang. Det forrige taglommestaffelikommodekortet du lagde var fantastisk, men dette er (om mulig) enda mer fantastisk! Gjennomført er jo mellomnavnet ditt, og det har du virkelig fortjent! Helt og holdent herlig!
    Så må jeg bare benytte sjansen til å takke for dine fantastiske kommentarer i bloggen min i det siste. Du er rett og slett fantastisk! 😉 (Hvor ble det av det forbaska språkrådet!? =O )
    Ha en super dag “over there” 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.