Varer påsken til jul?

Det sies jo at julen varer helt til påske, men er det motsatte også sant? Om det ikke er det håper jeg i det minste at påskestemningen varer litt lengre hos folk enn til 2. påskedag, for i dag har jeg nemlig en drøss med påskeegg å vise frem.

påsken 2014Familien vår har hytte på en seter i fjellene på nordvestlandet. Ok, tre hytter, et anneks, en stooor fjøs og to veldig falleferdige løer nede på stølen. Hver påske valfarter vi til hyttene for ekte norsk fjellpåske! På grunn av en meget snøfattig vinter på vestlandet var det omtrent en meter mindre snø enn vanlig i år. Normalt er gjerdestolpene dekket av snø, men som bildet over viser var ikke det tilfelle i år. Ekte påskestemning ble det likevel og det var nok snø til å bygge både snøborg, snømann og en påskekylling i snøen, i tillegg til noen skiturer og en god del aking nedover bakken! Akkurat som det skal være. Påskeegg hører også med, og jeg lagde påskeegg til niesene og nevøen min. Det var stor stas da de gravde i snøen etter eggene sine!

egg02Denne beskrivelsen er også publisert på forsiden til scrapping.no her i dag.  Jeg startet ganske enkelt med billige påskeegg fra Nille som jeg malte med to strøk hvit gesso og lot tørke.

egg01Deretter delte jeg mønsterarket jeg ville bruke i to (arket Påskeegg fra Papirdesign) og bløtla det i vann i kjøkkenkummen. Da jeg tok det ut av kummen (det trenger ikke lang tid, holder i massevis med et halvt minutt) la jeg arkene mellom noen tørk med tørkepapir så de ikke skulle dryppe.

egg03Jeg dekte hele egget med multi medium matte og la arket oppå og formet det etter egget. Da det var tørt klipte jeg av det overflødige papiret.

egg04Eggene var opprinnelig grønne inni, men det ville ikke jeg ha, så jeg fant frem litt aluminiumsfolie som jeg delte opp i småbiter og limte hver bit fast til innsiden av egget med multi medium matte.

egg05Da all aluminiumsfolien var på plass dekte jeg utsiden av egget med et lag til med multi medium matte oppå mønsterarket. Hvis du vil kan du godt hoppe over dette trinnet, men det gjør papiret vannfast, som var en fordel for meg siden egget skulle begraves i snøen på hytta.

egg06Til slutt gjensto bare en blondekant rundt, navn på siden av egget og pynting med blomster, pyntebær og osteklut på toppen av egget.

egg07Linnea ville ha rosa påskeegg og fikk det akkurat som hun ville. Her har jeg brukt et ark som heter Lille sommerfugl, også det fra Papirdesign. Det samme er de små rosa dottene jeg spredte omkring på lokket på egget hennes, fargen var perfekt. Jeg liker dottene fra Papirdesign. De er egentlig helt like som enamel dots, men fargene er mye mer norske enn på enamel dots (f.eks. fra MME), hvis det gir mening.

Påskeegg SaraLeon og Linnea fikk også velge farger på eggene til Sara og Amanda, og valgte rødt til Sara sitt egg. Her har jeg faktisk brukt to ark fra Lantliv-kolleksjonen til Maja Design – Sommarkök og Jordgubbar & glass. Ellers er det blomster, osteklut og pyntebær også her, akkurat som på de andre eggene.

påskeegg AmandaAmanda sitt egg til slutt. Også hun fikk Maja-ark på sitt, men her har jeg brukt 4th of April og 5th of April-arkene fra Vintage Spring Basics-kolleksjonen. Små sjokoladeegg med farget sølvpapir ble lagt som harebæsj rundt de store eggene i snøen for at eggene skulle være lettere å finne, de var nemlig helt nedgravd i snøen, påskeharen sluntrer ikke når han gjemmer eggene sine!

påskekylling 2014Noen dager etter at påskekyllingen var laget begynte den å smelte i solen. Men ingen skal si at det skorter med kreativitet på Furuholen seter i påsken, kyllingen hadde nemlig nebb av røde miniski, øyne av tomme Carlsberg-bokser, kam av rød isopor (gjenbrukt år etter år etter år) og fargerike fjær i stjerten. Og det bør kanskje presiseres at det er maling (og ikke annen væske med samme farge) som gjør kyllingen gul 😉

One thought on “Varer påsken til jul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.