Årskavalkade 2014

Topp ti-lister er ikke uvanlige å se på denne tiden av året i scrappeblogger rundt omkring, så i år som i fjor har jeg valgt ut ti prosjekter som jeg av en eller annen grunn er litt ekstra fornøyd med. Rekkefølgen blir kronologisk, for jeg klarer ikke å rangere de ti!CMN 50 front Sureya PoliciaDet første kortet er både veldig likt meg og veldig ulikt meg. Lag på lag og fargelegging er veldig meg. Tryllekort, Prima-blomster og mønsterark fra tre forskjellige produsenter på ett og samme kort er ikke typisk meg. Kortet var mitt første CMN-bidrag for 2014 og var mitt bursdagskort til Siv – Copicsjefen vår som har bursdag helt på slutten av januar!

påskeegg AmandaProsjekt nummer to er ikke et kort, men et påskeegg. Egentlig fire påskeegg, for både nieser og nevø skulle få hvert sitt. Det er ekstra gøy å lage noe som barna virkelig setter pris på når de graver opp eggene sine fra dypt under snøen der påskeharen har gjemt dem!

Aurora Wings lilla frontFavorittblomsten min er hortensia, så et av hortensiakortene jeg lagde i løpet av året måtte få bli med på denne listen. Motivet kommer fra Aurora Wings og er en fryd å fargelegge!!! Jeg endte faktisk opp med å lage fire kort med dette motivet, alle veldig enkle med fokus på blomsten!

KOM-kort skråttDette kortet vil jeg også påstå er ganske utypisk for meg. Det ble laget til en KOM-oppgave på scrapping.no. Man skulle ha minst ti perler eller knapper på kortet sitt, og siden jeg stort sett alltid bruker masse perler på kortene mine var ikke det noe problem. Det var den eneste KOM-oppgaven jeg rakk å være med på i år, jeg håper jeg kommer sterkere tilbake neste år.

0314 - Elin H. Venge - bursdagskort frontEnda et ganske enkelt kort. Dette kortet ble laget for Ett Trykk, og er publisert i årets juninummer. Kortet er basert på en skisse, er enkelt å masseprodusere og veldig kjekt å lage hvis man har lyst til å bli kvitt litt rester!

7Dots front skråttDet ble en del kort i løpet av året som ikke skriker “Jeg er laget av Elin”. Dette kortet føyer seg fint inn i rekken av de kortene. Jeg lot det fantastiske mønsterarket fra 7Dots Studio spille hovedrollen, og med noen av parallellogrammene på 3D-puter og andre parallellogrammer skjært ut ble det akkurat nok liv i mønsterarket til at kortet ikke trengte stort mer. Teksten er laget med seks lag kartong i forskjellige farger som matcher mønsterarket, med et tykt lag glossy accents på toppen!

tlskk17Jeg lagde også et taglommestaffelikommodekort med arkene fra Illumination-serien til 7Dots. Taglommestaffelikommodekort har jeg laget noen ganger før, men jeg har alltid hatt fargelagte motiver som hovedfokus. Denne gangen var det ingen fargelegging overhodet, bare mønsterark og stæsj. Jeg hadde til og med en tutorial på hvordan man lager taglommestaffelikommodekort. Ikkenoe hokuspokus i det hele tatt!

Merete forsideJeg hadde besøk av Henrikke et par ganger i løpet av året, og fikk låne dette søte musestempelet den ene gangen til et bursdagskort til Kjersti. Med kjapp fargelegging og en herlig die fra Go Kreate er det enkelt å lage raske kort. Er du nøye når du stanser ut hovedformen på kortet sitter du igjen med to biter som kan skjæres til til kvadrater som akkurat dekker midten på kortet. Da får du brukt både baksiden og forsiden av mønsterarket, og det går veldig lite til spille!

blå tag CMNJeg var med på årets julestafett på scrapping.no, og en av oppgavene mine var å lage en blå tag. Jeg er i utgangspunktet veldig svak for blå jul, og like svak for motivene fra Mo Manning, så denne tagen var ganske grei for meg å lage. Det jeg likevel er mest fornøyd med er faktisk at jeg bestemte meg for å lage vingene i vellum. Selv om jeg vanligvis farger englevinger ganske svakt fikk jeg en helt annen effekt med vellum!

Tove frontDet siste prosjektet mitt på årets topp ti-liste har også Mo Manning-motiv som hovedrolle. Kortet ga jeg til Tove da hun hadde bursdag, sammen med et par hjemmestrikkede rosa sokker. Tove er konstant kald på bena og veldig glad i rosa, så da var valget lett. Av en eller annen grunn syns jeg det er mye enklere å lage kort når jeg bruker en die for å lage selve formen på kortet enn når jeg lager vanlige 6×6″-kort, så dette kortet gikk også ganske kjapt å lage. Kortet ble forøvrig laget samtidig som musekortet lengre opp i innlegget, det er utrolig hvor mye mer effektiv jeg er når jeg har Henrikke ved siden av meg til å pushe meg litt!

Og det var faktisk slutten på årets topp ti-liste. Hvilket prosjekt er din favoritt? Er det en av disse ti eller et helt annet?

2 thoughts on “Årskavalkade 2014

  1. Wow wow wow, for en herlig lesing og se’ing av fantastiske og så forskjellige kreasjoner ❤ ❤ ❤ Har alltid sett opp til dine kunstverk og det du klarer å lage, variasjonen du har gjør det alltid spennende å se hva neste lekkerhet det er som kommer opp på bloggen din ❤ ❤ ❤ (Jeg var flinkere til å kommentere før, ikke så mye nå…..men jeg er innom….bare kreftene som blir dårligere fra år til år……….., men alikevel er jeg like imponert som det jeg er når jeg kommenterte mer ❤ ❤ ❤ ) Jeg gleder meg virkelig til å følge deg til neste år 2015, håper jeg skal være flinkere til å kommentere……..hihi…..håpe skal en 🙂 ! Ønsker deg det aller beste for år 2015 ❤

  2. Tror jeg må dåne litt først jeg…

    *dåne*

    Det ene prosjektet mer vakkert en det andre. Skjønner godt at du ikke klarer og rangere de. Det hadde nok ikke jeg klart heller 😉 Gleder meg virkelig til og følge deg i 2015 også 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.