Shabby chic

Forrige ukes oppgave i Kort-o-mania på scrapping.no var “shabby chic”. Oppgaven satt for min del laaaaangt inne, men jeg leverte da noe til slutt, og det viste seg å være en god idé, for jeg vant runden!! Kreativ Hobby, som sponser Kort-o-mania i høst hadde skrevet en artikkel som Lena (som har ansvaret for hele Kort-o-mania) linket til. En liten titt på “oppskriften” til shabby chic i artikkelen til Kreativ Hobby:

 • lyse pasteller og hvitt – har brukt så mye lyse pasteller og hvitt som jeg klarer
 • vintagebilder, fotostempler, romantiske gammeldagse motiver, dikt/vers – jeg er ikke flink til å bruke bilder, men tekst har jeg hvertfall, og den ser jo ikke spesielt moderne ut!!
 • gamle knapper og ark fra en gammel bok/noteark – jeg har knapper, men de er ikke gamle (forøvrig malt med hvit distress crackle paint). Det ene mønsterarket (gjemt bak blonde, kakeserviett, hoved”motiv” og delvis også bølgepapp) er et noteark fra Maja Design, men jeg har malt over det med uttynnet crackle paint, så mønsteret er ikke så tydelig.
 • Osteklut og fjær – jeg har med begge!!
 • Blomster og roser i lyse farger – lys rosa og hvitt teller vel?
 • Perler og bling – jeg har jo perler rundt hele teksten, men blingen mangler
 • Blonder, bånd og tekstiler – blonde og seam binding bør duge
 • Blondeserviett og tags – blondeserviett fra Royal Lace og en Magnolia-tag
 • Bølgepapp – jepp, i fargen kraft malt med hvit crackle paint
 • slitte kanter, glitterlim, hvit maling, krakeleringsmaling, snow writer – alt som heter kanter (bortsett fra på diecuts) har blitt kraftig rufset, jeg har IKKE brukt glitterlim faktisk, heller ikke vanlig hvit maling. Krakeleringsmaling har jeg brukt på diecut’en teksten er på og på notearket som jeg nevnte lenger opp her. Snow writer har jeg ikke, så det har jeg heller ikke brukt, naturlig nok
 • lag på lag. Ingen stramme linjer. Mykt og romantisk. – lag på lag kan jeg definitivt bekrefte at det er. Stramme linjer?? hmm… har noen rette linjer, men vet ikke om de er så stramme. Mykt og romantisk tør jeg også å påstå at det er.

Det var hele “oppskriften”, og jeg har faktisk fått med meg de fleste elementene på dette kortet, ganske så imponert av egen innsats her altså!! 😉

Magnolia-tagen jeg skjulte bak “motivet”. De turkise knappene jeg har brukt omkring på kortet er fra MME, malt med krakeleringsmaling. Den er festet til tagen med hvit scrapper’s floss fra Karen Foster og Hug Snug Seam Binding. Jeg har ikke funnet noen anledning til kortet enda, derfor er det ikke noe tekst på tagen enda!

Samme oppsett på innsidene, bortsett fra blomster og perler, og selvfølgelig mangler tekst, siden jeg ikke vet hvem som skal få kortet, eller når!!

Baksiden har også samme oppsett. Her har jeg tatt med blomster og perler igjen, i tillegg til et lite tekststempel fra Kort og Godt. Selv om jeg ikke vet hvem som skal få kortet vil jeg tro at akkurat den teksten passer uansett!!

4 thoughts on “Shabby chic

 1. Dette kortet er bare så herlig!! Fargene fra Maja-arkene som såvidt vises, alle de fine blomstene, de hvitmalte knappene, den kraftige rufsingen..jeg bare elsker alt ved dette kortet:)

 2. For et utrolig nydelig kort, dette måtte vel bare vinne – ser ikke mange slike kort, så forseggjort og lekkert gjennomført!
  God lørdag!
  klem fra Kjersti:)

 3. WOW, så mye flott du lager!!! 🙂
  Jeg bare eeelsker dette kortet! Utrolig vakkert med de duse fargene og lag på lag!!!! : D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.