Gratulerer {Ett Trykk}

Ett Trykk 0515 Tim Holtz strykejernteknikk front skrått bloggI oktobernummeret av Ett Trykk lot vi oss inspirere av Tim Holtz. Jeg har brukt emboss resist-teknikk på bakgrunnen på dette kortet, men jeg har tatt det et steg videre enn bare emboss resist. Jeg har nemlig fjernet embossingen i etterkant. Resultatet er at du får en matt, helt flat bakgrunn istedenfor opphøyde blanke felter, som man får med embossing.

Ett Trykk 0515 Tim Holtz strykejernteknikk bloggJeg har brukt distress ink-fargene milled lavender og dusty concord til bakgrunnen min. Banneret er svertet med milled lavender mens det fremdeles lå i dieen,  og Gratulerer-stempelet fra North Star Design er stemplet med dusty concord. Trikset jeg bruker for å stemple med distress ink på clearstamps er å dytte stempelet i VersaMark-pute før jeg fører på distress ink. Da sitter blekket på stempelet der det skal istedenfor å perle seg, som distress ink vanligvis gjør på clearstamps. Banneret er satt på 3D-puter og jeg har pyntet med diverse blomster og krystalldråper fra Wild Orchid Crafts. Den store rosen var opprinnelig hvit, men med litt distress ink og vann ble den akkurat passe lilla nok til å høre hjemme på kortet.

Ett Trykk 0515 Tim Holtz strykejernteknikk tut 1For å lage bakgrunnen trenger du et bakgrunnsstempel, en stempelpute som egner seg til embossing, embossingpulver og kartongen du skal bruke.

Ett Trykk 0515 Tim Holtz strykejernteknikk tut 2Dekk hele bakgrunnsstempelet med stempelblekk og legg bakgrunnskartongen over. Gni fingrene dine over arket så alt blir svertet. Det er enklere å stemple bakgrunnsstempler på denne måten enn å montere stempelet på en akrylkloss og stemple “rikig vei”.

Ett Trykk 0515 Tim Holtz strykejernteknikk tut 3Strø på embossingpulver, varm opp kartongen til embossingpulveret smelter og svert kartongen med fargene du ønsker.

Ett Trykk 0515 Tim Holtz strykejernteknikk tut 4Legg panelet på et strykebrett mellom to ark med kopipapir. Sett strykejernet på høy varme (jeg satte mitt på bomullsinnstilling og slo av dampfunksjonen). Stryk over kopipapiret, det som skjer er at embossinpulveret smelter på nytt og fester seg til kopipapiret, som på bildet over. Du ender opp med et panel som er helt jevnt uten noe embossing, selv om du har brukt emboss resist på bakgrunnen. Ganske kult, ikke sant?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.